Wanna Work At McDonald’s? Here’re 20 Job Interview Questions & Answers



Pin It


Apr 15 2015
Facebook
Twitter
Digg
Pinterest
Linked In

You may think it’s super easy to land a job at your nearest McDonald’s. After all, you just wanted to flip burgers behind the kitchen so how hard could it be, right? Wrong, people who are interested to work at McDonald’s are not school dropouts. There could be experienced applicants from other fast food organisations who plan to jump ships. And there’re many freshers from colleges.

 

Part-timers interested in getting some pocket money could be in the middle of their undergraduate or post-graduate studies. Hence, depending on the demand and supply, job interview questions at McDonald’s could be as simple as asking your background and basic questions, to very challenging mind-twisting questions. Questions also vary depending on geographical locations.

McDonald's Workers - Making French Fries

Although most of the job interview questions focus primarily on your attitude and personality towards serving McDonald’s customers, some questions were designed to test your ability to handle situation within your co-workers. For example, what would you do if you caught your co-worker stealing money, or smoking while flipping hamburgers? Believe it or not, some have actually failed numerous times at getting a job at McDonald’s.

 

So, it’s not true that getting a job at McDonald’s is a guaranteed if you’ve a diploma or degree. In fact, if you failed despite having diplomas, you may feel more embarrassed and depressed, simply because it shows that you can’t even get a low-level, minimum-wage paying job with such qualifications. Here’re some 20 common asked questions during job interview (together with sample answers) at McDonald’s.

McDonald's Workers - At Counters

Question 1: Why do you want to work at McDonald’s?

Answer: They have a good training programme for crew members to work together as a team

 

Question 2: What would you do if customer gets angry and makes a scene?

Answer: Keep calm and immediately apologize

 

Question 3: Are you willing to work till late night? Overtime? Weekends?

Answer: Yes, I would like to contribute as much as I can (*doesn’t matter if you bullshit*).

 

Question 4: How will this job benefit your career in the future?

Answer: Opportunity to meet people and learn how to work as a team

 

Question 5: How would you handle unruly or unreasonable customers?

Answer: Try to handle the situation the best I could without upsetting him. Find the nearest manager to handle the situation if it gets worse.

McDonald's Workers - Furious and Fighting

Question 6: How would you greet your customer?

Answer: “How may I help you?”

 

Question 7: Convince me to hire you.

Answer: I’m a quick learner and a good listener. I’m also a person who get things done right (*more bullshits here*)

 

Question 8: What can you do to improve our store?

Answer: Make sure to follow procedures to save time and product (*answers depending on position applied*).

 

Question 9: What would you do if you saw your co-workers out of store socializing with their friends?

Answer: Tell them to get back to work as the time was inappropriate for such interactions (*don’t be honest that you would most likely join them for smoking and chat session*)

 

Question 10: Where do you see yourself in 5-years?

Answer: Hopefully to become part of management after years of continuous learning and working as a team.

McDonald's Workers - Sweeping Floor

Question 11: What would you do if you caught someone stealing?

Answer: Make sure to tell someone in a higher position, for example, the manager.

 

Question 12: How would you deal with a customer complaining about their food taking too long?

Answer: Apologize. Ensure the customer that your team is working as fast as possible to serve every customer. Depending on store, you may want to offer him a free cup of beverage such as Coke.

 

Question 13: How long would you expect to work for us if hired?

Answer: For as long as my services are needed.

 

Question 14: What are your weaknesses?

Answer: No matter what happens, do not say anything about your bad habits related to laziness or reluctance to work long hours.

 

Question 15: What are your strengths?

Answer: Patience, hard-working, fast learner

McDonald's Workers - Interview

Question 16: Are you a team player?

Answer: Yes, definitely (*there’s no other answer for this question*)

 

Question 17: Have you ever been asked to leave a position?

Answer: Be honest. If you’ve been, explain why. They could easily check this out.

 

Question 18: What is more important to you: the money or the work?

Answer: Both.

 

Question 19: What kind of person would you refuse to work with?

Answer: Obviously people who’re irresponsible, lazy, dirty, dishonest.

 

Question 20: What have you done to improve your knowledge in the last year?

Answer: Downloaded recipe from internet and learn about making the best hamburger (*grin*)

 

Other Articles That May Interest You …





Pin It
FinanceTwitter SignOff
If you enjoyed this post, what shall you do next? Consider:



Like FinanceTwitter Tweet FinanceTwitter Subscribe Newsletter   Leave Comment Share With Others


Comments

I like mc job

Leave a Reply

(required)

(required)(will not be published)